Yritystoimintaa joko omalla nimellä tai toiminimellä harjoittavat elinkeinoharjoittajat voivat olla oikeutettuja sähköhyvitykseen. Tutustu sähköhyvityksen saamisen kriteereihin ja miten tulee toimia sähköhyvityksen saamiseksi, jos täytät kriteerit. 

Jos viimeisimmän sähkölaskusi sähkön myynnin summa on ylittänyt yli 95 euroa etkä ole saanut sähköhyvitystä, sähkösopimuksesi on todennäköisesti tehty y-tunnuksella. 

Jos sähkösopimuksesi on tehty y-tunnuksella voit olla oikeutettu sähköhyvitykseen, jos täytät seuraavat ehdot:

1.   Olet elinkeinonharjoittaja, joka harjoittaa yritystoimintaa omalla nimellä tai rekisteröidyllä toiminimellä. Huomaa, että osakeyhtiöt, asunto-osakeyhtiöt, osuuskunnat tai yhdistykset eivät ole oikeutettuja hyvitykseen
2.  Hyvityskuukauden aikana hankkimastasi sähköstä yli puolet on kohdistunut kotitalouskäyttöön
3.  Yksityisen sähkönkäytön osuus hyvityskuukauden aikana täyttää yleiset sähköhyvityksen ehdot: 

Toisin sanoen pörssisähkösopimus tai arvonlisäverollinen kokonaishinta ylittää 10 snt/kWh ja yksityiskäytön osuus sähkönmyyntilaskusta on yli 90 euroa.

Jos täytät edellä mainitut ehdot, toimi seuraavasti:

1. Tee ensin vapaamuotoinen kirjallinen vaatimus hyvityksestä Äänekosken Energialle osoitteeseen info@aane-energia.fi. Erittele siinä mitä kohdetta vaatimus koskee (osoite ja käyttöpaikkanumero).

2. Saatuasi vastauksen sähköyhtiöltäsi hae päätöstä hyvityksestä Energiaviraston verkkosivujen kautta sähköisesti täältä: 

https://sahkohyvityskuluttajille.energiavirasto.fi/

3.   Noudata sähköisen järjestelmän ohjeita ja toimita kaikki pyydetyt tiedot sekä vakuuta toimittamasi tiedot oikeiksi.

Hyvityksen myöntäminen ja määrä edellyttää Energiaviraston päätöstä. Päätökset arvioidaan tapauskohtaisesti.

Lisätietoja Energiaviraston sivuilta: 

 

 

 

 

« Takaisin ajankohtaisiin