Teräväniemen jätevedenpuhdistamon uudistamisprojekti on edennyt aikataulun mukaisesti. Laitos otetaan käyttöön vuoden 2018 alusta.

teravaniemi.jpg70-luvulla rakennetun Teräväniemen jätevedenpuhdistamon saneeraus- ja uudistusprojektin harjakaisia vietettiin Äänekoskella to 21.9.. Vuoden 2017 alussa alkanut projekti on edennyt aikataulussaan. Laitokselle johdetaan entiseen tapaan Äänekosken vesien lisäksi käsiteltäväksi myös Valion tehtaan vedet. 

”Puhdistamo saneerataan ja rakennetaan kokonaan uusi typenpoisto- ja jälkikäsittelylaitos ja samalla allastilavuuksia kasvatetaan”, kertoo Äänekosken Energian toimitusjohtaja Maarit Herranen.

Uudistettu Teräväniemi tulee täyttämään vuoden 2018 alusta voimaan astuvat, entistä tiukemmat ympäristölupaehdot. Puhdistustehon paraneminen laskee jätevedenkäsittelyn käyttökustannuksia ja vähentää alapuolisen vesistön kuormitusta. 

– Tällä Investoinnilla taataan kuntalaisille tehokas ympäristökuormitusta vähentävä jätevedenpuhdistamo pitkäksi aikaa, kiteyttää Herranen.

Teräväniemen uudistuksen myötä Äänekosken ja Suolahden jätevedenpuhdistamot yhdistetään. Siirtoviemäri on valmis käyttöönottoon ja vanha Suolahden puhdistamon sulkeminen on aikataulutettu kesälle 2018.

Projektin pääurakoitsija on Suomen Maastorakentajat Oy.

« Takaisin ajankohtaisiin