Sähköhyvitys on tuki, jonka kuluttajat saavat suuriin sähkölaskuihin laskennallisesti neljää kuukautta vastaavalta ajalta. Hyvitys maksetaan asiakkaille automaattisesti. 

Sähköhyvityslaki astui voimaan 6.3.2023. Maksamme lain mukaisesti sähköhyvityksen automaattisesti asiakkaille, jotka ovat hyvitykseen oikeutettuja. Hyvitys maksetaan kahdessa erässä kevään aikana. 

Hyvitys koskee kuluttajia, joiden sähkösopimuksen arvonlisäverollinen hinta on ylittänyt 10 snt/kWh.

Hyvitystä voi saada 50 prosenttia laskun omavastuun (90 €/kk) ylittävältä osuudelta, enimmillään 700 euroa kuukaudessa. Maksimihyvitys on siis neljältä kuukaudelta 2 800 euroa. 

Sähköhyvityksen saavat asiakkaat, joilla sähköenergian osuus sähkölaskusta viime vuoden marras–joulukuussa ja tämän vuoden tammikuussa on ylittänyt 90 euroa kuukaudessa. Koska lain mukaisesti alle 5 € hyvityksiä ei makseta ja hyvitys on 50 % omavastuuosuuden ylittävältä osalta, käytännössä hyvitystä saa yli 100 € laskuista.

Huom! Hyvitys ei koske sähkönsiirtoa eli sähkönverkkopalveluita vaan pelkästään sähkön myyntiä.

Huom! Sähkömyyntisopimuksen perusmaksu sisällytetään yllä mainitun hinnan laskentaan.

Hyvitys perustuu vuoden 2022 marras–joulukuun ja tämän vuoden tammikuun sähköenergian kulutukseen. Tammi–helmikuuta koskeva hyvitys saadaan kertomalla tammikuun hyvitys kahdella.

 Lisätietoja Energiaviraston sivuilta 

 

« Takaisin ajankohtaisiin