äe-kalenteri-2019--2 (1)

Meille hiilineutraalius ei ole tavoite, vaan arkipäivää. Vastaisuudessa panostamme päästöttömään energiaan entistä laajemmin.

Äänekosken Energia teki jo 2000-luvun alussa strategisen valinnan panostaa ennen kaikkea vesivoimaan, puupohjaisiin polttoaineisiin ja tuulivoimaan.

Olemme voineet tarjota asiakkaillemme ilmastoystävällistä sähköä ja lämpöä jo liki parinkymmenen vuoden ajan, vuosia ennen kuin ilmastonmuutos nousi globaaliksi ykköshuolenaiheeksi.

Edeltäjille täytyy olla kiitollinen: Vuosituhannen alussa tehdyt linjaukset ovat tämän päivän valossa viisaita ja kauaskatseisia. Meille hiilineutraalius ei ole kaukainen eikä edes lähitulevaisuudenkaan tavoite, vaan arkipäivää jo nyt.

Uusiutuvissa energianlähteissä on kuitenkin omat haasteensa.

Puun kysyntä kasvaa voimakkaasti uusien teollisuusinvestointien myötä, tuulivoiman tuotanto vaihtelee säästä riippuen ja vesivoimakin on lopulta rajallista, kuten huomattiin ennätyskuivan kesän 2018 aikana.

Uusiutuviakaan ei riitä loputtomasti. Miten ratkaistaan kasvava energiantarve niin että ilmastokysymys otetaan huomioon?

Lähivuosikymmenien aikana energiahaasteita voidaan taklata uusilla keinoilla kuten sähkön varastoinnilla ja nykyistä kehittyneemmillä teknologioilla kuten älykkäillä kaksisuuntaisilla sähköverkoilla.

Mutta näiden ratkaisujen aika ei ole vielä. EU:n ilmastoskenaariossa ydinvoima onkin mukana ylimenovaiheen energiantuotantomuotona aina vuoteen 2050 saakka. 

Mekin laajennamme päästötöntä tarjontaamme ydinvoimalla, koska meille on tärkeintä kyetä tarjoamaan ilmastoystävällistä energiaa myös jatkossa.

Energiayhtiönä meillä on mahdollisuus – ja ennen kaikkea velvollisuus hoitaa oma osamme ilmastonmuutoksen torjumisessa.

Asiakkaanamme tiedät tehneesi valinnan ilmaston puolesta.

--

Äänekosken Energia on osakkaana muun muassa EPV Energiassa, jonka konserniyhtiö EPV Tuulivoima Oy julkisti 21.11.2019 investoivansa viidenteen tuulivoimapuistoonsa. 21 uutta tuulivoimalaa käsittävä hanke on markkinaehtoinen tuulivoimainvestointi, joka tehdään ilman yhteiskunnan tukea. Tuulivoimapuiston on arvioitu valmistuvan vuonna 2022.

https://www.epv.fi/ajankohtaista/epv-energian-viides-tuulivoimapuisto-nousee-teuvalle

 

 

« Takaisin ajankohtaisiin