Vielä ehtii parantaa kesämökin sähköistystä, sillä maa on pitkään sulaa ja mökkikauttakin on jäljellä. Riittävällä ja ajanmukaisella sähköistyksellä kesämökistä saadaan vaikka ympärivuotinen asunto.

Mokin_sahkoistys-1.jpg

Näillä sähköistysvinkeillä saat lisättyä viihtyvyyttä, toimivuutta ja turvallisuutta mökilläsi.

  1. Palkkaa ammattitaitoinen sähkösuunnittelija. Ammattilainen kuuntelee toiveet ja tarpeet, joiden pohjalta tehdään sähkösuunnitelma. Suunnitelmassa voidaan varautua myös tuleviin tarpeisiin.
  1. ….ja sähköasentaja. Jos sähkösuunnittelijaa ei halua palkata, voi sähköistystä suunnitella yhdessä sähköasentajan kanssa. Sähköasentaja tuntee turvallisuutta koskevat säännökset ja laajan sähkötarvikevalikoiman. Sähköasentajan kautta saat myös tavarantoimittajan myöntämän STUL-takuun – sähköasennustarvikkeita ja -laitteita ei suositella hankittavaksi rautakaupasta tai ulkomaisesta nettikaupasta.
  1. Huomioi piha sähköistyksessä. Sopiva valaistus kulkureiteillä luo turvallisuutta ja näyttävyyttä. Luo kaunista tunnelmaa valaisemalla luonnon yksityiskohtia energiatehokkailla ledeillä.
  1. Älä tingi pistorasioista! Välttääksesi useita pölyttyviä jatkojohtoja, asennuta sopiva määrä pistorasioita kodinkoneille, latureille ja lukulampuille.
  1. Muista autoasi. Talviaikaan turvallinen, ajastimella varustettu sähkötolppa on kylmien päivien pelastus. 
  1. Säästä valmistelemalla itse. Asennusta voi valmistella itse lapiotöin, kun sähköasentaja on kertonut maakaapelin syvyyden tai suojaustavan. Sähköasentaja kuitenkin tekee asennustyön alusta loppuun itse ja tuo tullessaan kaikki tarvittavat asennustarvikkeet.
  1. Hyödynnä kotitalousvähennys. Muista pyytää sähköasentajalta dokumentit asennuksista sekä kotitalousvähennykseen oikeuttava kuitti.
  1. Tue lähipalveluita. Verkkopalvelusta löydäsähkömies.fi löydät helposti paikalliset sähkömiehet.