Äänekosken Energian uusi sähkötuote on kuin paluu perusasioihin. Mikä sähkössä oikeastaan on tärkeintä, sen lisäksi että sitä on, kun tarvitaan? Se, että sen tuotannossa on ympäristönäkökohdat otettu huomioon ja että se on hinnaltaan edullista. Näistä lähtökohdista syntyi Maalaisjärkisähkö®.shutterstock_409852834_edited2.

Äänekosken Energia halusi luoda yksinkertaisen sähkötuotteen, joka täyttäisi ne kriteerit, mitä ihminen tänä päivänä todennäköisesti eniten sähköltä toivoo: kohtuullista hintaa ja sitä, että sähkön tuotannossa ympäristönäkökohdat on otettu huomioon.

”Haluamme olla markkinassa mukana kaikin puolin kilpailukykyisellä tuotteella ja uskomme, että ilmastoystävällinen ja edullinen sähkö on sellainen. Tästä ajattelusta syntyi Maalaisjärkisähkö”, taustoittaa Äänekosken Energian toimitusjohtaja Maarit Herranen.

Maalaisjärkisähkö korvaa tuotteena hiljalleen yhtiön aiemman, asiakkaiden sydämiin päässeen Kotiseutusähkön. Kotiseutusähköä toimitetaan kullekin asiakkaalle sopimuskauden loppuun saakka normaalisti.

Päästöttömiä monipuolisesti

Herranen uskoo, että nimenomaan päästöttömyys on yhä useammalla kuluttajalla kriteeri, joka korostuu sähkön valinnassa, koska se on helppo ja konkreettinen tapa kantaa oma korsi kekoon taistelussa ilmastonmuutosta vastaan.

Äänekosken Energia on panostanut uusiutuvan ja päästöttömän sähköenergian hankintaan johdonmukaisesti jo 2000-luvun alusta lähtien.

Yhtiön hankinta on perinteisesti nojautunut vesivoimaan, mikä on tuottanut kuivina vesivuosina haasteita. Myös tuulivoiman osuus on vielä pieni. Vahvan vesi- ja tuulivoimahankinnan rinnalle nouseekin Olkiluoto 3:n valmistumisen myötä myös ydinvoima.

”Sekä vesi- että tuulivoiman tuotanto on luonteeltaan epätasaista, joten olemme näitä tasapainottamaan lisännyt sähkönhankinnan palettiin myös ydinvoimaa. Näin voimme taata jatkossakin asiakkaillemme mahdollisimman pitkälle päästötöntä sähköä”, Herranen toteaa.

Herranen tähdentää, myös että yhtiö panostaa edelleen vahvasti myös uusiutuviin.

”Olemme mukana myös voimalaitosprojekteissa, joista saamme lähivuosina lisää niin vesi- kuin tuulivoimaakin. Meille on tärkeää, että tarjontamme kokonaisuus on ilmastolle ystävällinen.”

Edullisuus syntyy kustannustehokkuudesta

Myydyn sähkön edullisuus on Äänekosken Energialle tärkeä arvo ja yhtiö kehittää toimintaansa jatkuvasti myös kustannustehokkuusmielessä.

”Haluamme pitää hintatasomme edullisena, koska ihmiset eivät kuitenkaan mielellään maksa sähkön päästöttömyydestä ylimääräistä. Tämä onnistuu esimerkiksi pitkien tasaisten hankintasopimusten avulla ja pitämällä omat kustannukset kurissa”, Herranen korostaa.

 

« Takaisin ajankohtaisiin