DJI_0065

Kylänmäen ylävesisäiliö otettiin käyttöön kesällä 2021. Se korvasi tekniseltä käyttöiältään vanhentuneen vesitornin.

”Ylävesisäiliö valmistui kesäkuussa ja sen käyttöönottovaihe kesti noin viikon. Säiliö täytettiin silloin niin että vanha vesitorni oli vielä kytkettynä vesiverkkoon. Torni irrotettiin verkosta, kun nähtiin että ylävesisäiliö toimii niin kuin pitää”, kertoo Atte Myllylä Äänekosken Energiasta.

Ylävesisäiliö on tilavuudeltaan kolmanneksen pienempi kuin vanha vesitorni.

”Säiliön tilavuus vastaa paremmin kulutusta, jolloin vesi vaihtuu verkostossa reippaammin eli asiakkaat saavat raikkaampaa vettä”, Atte kertoo.

Ylävesisäiliö sijaitsee Kylänmäen päällä niin että sen pohja on noin neljän metrin korkeudessa maanpinnasta. Vanha vesitorni oli kytketty vesiverkostoon vain yhdellä putkella, mutta ylävesisäiliössä on omat putket sekä täyttöä että tyhjennystä varten.

”Ylävesisäiliö täytetään aina öisin seuraavan päivän käyttöä varten. Nykyään käytetään säätyviä täyttöventtiileitä, joiden avulla säiliöön luodaan vedelle riittävä paine. Vesitornihan oli korkeudeltaan 25,5 metriä ja sitä käytettiin painovoimaisesti mutta nyt ikään kuin koneellisesti avitetaan paineen luomisessa ja simuloidaan korkeampaa rakennelmaa kuin mitä meillä on”, Atte selittää.

Vanha vesitorni on vielä paikallaan, mutta se on jo tyhjennetty. Purkamisaikataulu on vielä avoin. 

 

 

« Takaisin ajankohtaisiin