Jiri ylös tiili 3211[2]Tänä vuonna heinäkuun lopussa saadaan Äänekoskella nauttia Beatlesin hittikimarasta, kun Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band astuu Rantapuiston lavalle Hevisauruksen jälkeen. Suomen kesä on Jirin mielestä ylivoimaisesti parasta aikaa keikkailulle.

Äänekosken Energian vuosittaisessa suurimmassa asiakastapahtumassa, sähkönmyyntiasiakkaille suunnatussa Energiakonsertissa on tänäkin vuonna huippuesiintyjät: Rantapuiston Jazz-teltan lavalle nousee ensin lasten suursuosikki Hevisaurus ja sen jälkeen Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Bandin kanssa.

Jiri on keikkaillut aktiivisesti läpi vuoden, mutta kesän kynnyksellä tahti kiihtyy, kun Suomessa käynnistyy kesätapahtumien sesonki.

Keikan jälkeen Crocsit jalkaan

”Kesä on kyllä Suomessa kaikista kivoin aika keikkailla, ei voi mitään”, Jiri hehkuttaa. ”On mahtavaa, kun keikan jälkeen voi laittaa Crocsit jalkaan, hypätä autoon ja käydä huuhtomassa keikkahiet pois vaikka jossain järvessä.”

Jiri odottelee hyvillä mielin esiintymistä Äänekoskella.

”Cliftersin kanssa 1990-luvun taitteessa kierrettiin koko maa läpikotaisin 200 keikan vuosivauhdilla, mutta Äänekoskella emme ole keikkailleet kyllä aikoihin. Mukava tulla Keski-Suomeen esiintymään.”

Joka vuodelle oma Beatles-levy

Jirillä on The Beatles Tribute Bandin kanssa muodostunut perinteeksi treenata vuosittain kokonainen Beatles-albumi. Perinne alkoi neljä vuotta sitten.

”Olimme menossa Liverpooliin esiintymään ja treenasimme Magical Mystery Tour -albumin sinne alusta loppuun. Se sai loistavan vastaanoton ja päätimme, että opettelemme soittamaan siitä lähtien joka vuosi sen Beatles-levyn, joka täyttää sinä vuonna 50 vuotta”, Jiri selittää.

Magicalin jälkeen tuli Revolver, sitten The Sgt Pepper’s Lonely Hearts Band ja White. Tämän vuoden teema-albumi on Abbey Road, josta kuullaan varmasti makupaloja Äänekoskellakin.  Kaikkiaan Energiakonsertin ohjelmistoon kootaan tunnetuimmat Beatlesin hitit.

”Voin luvata, että soitamme Äänekoskella kappaleita jotka kaikki tuntevat, kuten Help, Penny Lane ja She loves you. Yleisölle on hauskinta ja palkitsevinta kuulla tuttuja, tykättyjä kappaleita”, Jiri sanoo.

Esiintymisiä ulkomailla ja oma levy teossa

Syksyllä keikat siirtyvät konserttisaleihin ja kalenteri näyttää mukavan täyteläiseltä. Myös keikkoja ulkomailla on tiedossa: Jiri on menossa The Beatles Tribute Bandin kanssa soittamaan Ruotsiin.

”Järjestäjät näkivät meidät esiintymässä Liverpoolissa aikanaan ja nyt sitten sen johdosta olemme menossa esiintymään Göteborgiin Beatles-tapahtumaan. Ruotsissa Beatles-skene on aika aktiivinen, bändihän teki aikanaan 1963 ensimmäisen virallisen ulkomaankeikkansa Ruotsiin”, Jiri taustoittaa.

Miehellä, joka elättää itsensä musiikilla ja jolla on ”aina soinut musiikki päässä”, on työn alla myös oma levy, jonka aikataulusta Jiri ei ota paineita. Edellisestä soololevystä on kolme vuotta, sitä edellisestä 17 vuotta.  Oleellista on covereitten soiton ohella tehdä omaa musiikkia, joka on Jirille terapeuttista ja palkitsevaa.

”Keikkailun ja muiden projektien ohessa olen aina tehnyt omaa musaa. Tekstini ovat aika henkilökohtaisia, se on vähän kuin pitäisi päiväkirjaa”, Jiri kuvaa.

Hienointa musiikinteossa on Jirin mielestä se hetki, kun kappale valmistuu.

”Se on oikeastaan sitten vaan plussaa, jos biisi menee radiosoittoon. Tärkeintä on, että on itse biisiin tyytyväinen ja voi seistä sen takana.”

Tervetuloa Äänekoskelle, Jiri Nikkinen & The Beatles Tribute Band!
Energiakonsertti la 27.7.2019 klo 12 alkaen. 

 

 

 

« Takaisin ajankohtaisiin, « Takaisin ajankohtaisiin