Energia_online_nakyma

Omaa energiankulutustaan voi seurata nyt Energia Onlinessa entistä tarkemmin ja reaaliaikaisemmin.

Asiakasjärjestelmän uudistamisen myötä myös Energia Online on uudistunut. Äänekosken Energian asiakaspalvelusta vastaavan Emma Raition mukaan edellinen versio oli palvellut jo pitkään ja kaipasikin uudenaikaistamista.

”Nyt Energia Onlinessä pystyy seuraamaan omaa sähkön ja kaukolämmön kulutusta valitsemallaan aikajaksolla, oli se sitten tunnin tai vuoden tarkkuudella tai jotain siltä väliltä”, Emma kuvailee.

Uuden asiakaspalvelujärjestelmän ansiosta etäluettavat sähkön ja kaukolämmön kulutustiedot ovat myös asiakkaiden käytettävissä lähes reaaliajassa.

”Aiemmin asiakkaat saivat tietonsa sähköstä ja lämmöstä useamman päivän viiveellä, nyt ne tulevat asiakkaille näkyviin samaan aikaan kuin meilläkin”, Emma kertoo.

Vesi laskutetaan vielä asiakkaan ilmoittamien lukemien perusteella, joten siitä ei ole tarjolla niin sanottua tuntisarjadataa. Sopimus- ja laskutustiedot ovat sekä vedestä, sähköstä ja kaukolämmöstä aiempaa nopeammin näkyvissä.

”Energia Onlinesta voi tarkistaa myös onko energialaskut maksettu vai vielä maksamatta.”

Uusia toimintoja

Energia Onlineen on tuotu myös aivan uusia toimintoja. Kätevillä kalenterimerkinnöillä voi helposti tarkkailla yksittäisiä omaan kulutukseen liittyviä tekijöitä.

”Kalenteriin voi merkata esimerkiksi, milloin on napsauttanut saunan tai pesukoneen päälle ja nähdä konkreettisesti, mikä niiden vaikutus kulutukseen on. Omasta sähkösopimuksesta riippuu sitten niiden vaikutus sähkölaskuun”, Emma vinkkaa.

Samoin sähkölämmittäjät voivat seurata Energia Onlinesta, miten vaikuttaa esimerkiksi kodin lämpötilan laskeminen yhdellä tai kahdellakin asteella.

Vertailun mahdollisuuksia

Omaa kulutustaan voi Energia Onlinessa vertailla myös aiempaa monipuolisemmin, esimerkiksi muihin vastaavanlaisiin käyttöpaikkoihin.

”Jos esimerkiksi sähkölämmitteisen omakotitalon kulutus osoittautuu merkittävästi suuremmaksi kuin muilla saman tyyppisillä sähkönkäyttäjillä, on hyvä tutkia, miksi näin on”, Emma vinkkaa. ”Sähkösyöpöksi voi osoittautua vaikka lattialämmitys tai jokin vanha kodinkone.”

Lisäksi Energia Onlineen on tarkoitus tuoda myös historiatietoja, jolloin voi vertailla kulutustaan aiempiin vuosiin.

”Jos oma kulutustrendi on kovin jyrkästi nousussa, kannattaa ilman muuta selvittää, mistä se johtuu”, Emma sanoo. 

Uuteen Energia Onlineen pääset tästä

 

 

 

 

 

 

 

« Takaisin ajankohtaisiin