Kouluvuoden edetessä ja syysiltojen pimetessä on tärkeää huolehtia, että pienten ja isompienkin koululaisten huoneessa on eri tilanteissa toimiva valaistus.

Koululaisen_huoneen_valaistus.jpg

Valaistuksella on huomattava vaikutus koululaisen vireystilaan ja viihtyvyyteen. Valaistuksen tulisi mukautua läksyjen lukemisen lisäksi myös vapaa-ajan viettoon ja lepoon.

Katso tästä 6 vinkkiä koululaisen huoneen valaistukseen:

  1. Laadukkaalla kattovalaisimella saadaan aikaan hyvä yleisvalaistus.
  1. Hyvään työskentelyvalaistukseen kannattaa panostaa – paras työvalo koulupöydällä on päivänvalolamppu.
  1. Häikäisemätön lukuvalo sängyn vieressä antaa mukavasti lisävalaistusta iltalukemisia varten.
  1. Tunnelmallinen, himmeää valoa antava valaisin valmistelee koululaista yöpuulle.
  1. Pieni koululainenkin voi pelätä pimeässä nukkumista ja yöaikaan voi tulla tarve käydä esimerkiksi vessassa. Pistorasiaan kytkettävät lediyövalot saa aktivoitua hämäräkytkimen tai liiketunnistimen avulla.
  1. Aamuherätysvalon voi sytyttää kello-ohjatusti, jolloin valon määrä nousee hitaasti. Taustalle voi ohjelmoida lempeää linnunlaulua, lempiradiokanavan tai vaikkapa koululaisen mielimusiikkia.

Valaistuksen lisäksi on hyvä huomioida, että peleiltä ja muilta viihdykkeiltä rauhoitettu huone sekä kunnollinen työpöytä ja –tuoli kannustavat pientä koululaista keskittyneeseen läksyjenlukuun. Huoneesta saadaan persoonallisempi, kun esillä on jotain harrastuksiin liittyvää, jotain itse tehtyä ja koululaisen lempivärejä.

Hyvää kouluvuoden jatkoa lapsille ja vanhemmille!