Arttu_Mattila_kuva

Äänekosken Urheilijoita edustava Arttu Mattila on kotiutumassa nuorten olympialaisista. Buenos Airesissa upeasti kuudenneksi korkeushypyssä sijoittuneen Artun seuraava tähtäin on Tokion olympialaisissa 2020.

17-vuotias korkeushyppääjä Arttu Mattila joutui tinkimään mitalitavoitteistaan parhaillaan käynnissä olevissa nuorten olympialaisissa: Tuliaisina Argentiinasta tuli kuitenkin kuudes sija.

”Sinä päivänä ei vaan lähtenyt, ei voi mitään”, Mattila kuittasi.

Katse jo kohti Tokiota

Äänekosken oman pojan oma ennätys viime talvelta on 216 cm, joka on myös 17-vuotiaiden hallissa hypätty Suomen ennätys. Nuorten olympialaisissa pronssille olisi päässyt vähemmälläkin, mutta Mattila ei menneitä murehdi. Jyväskylän urheilulukion tokaluokkalainen on siirtänyt katseensa jo vuoteen 2020 ja Tokion olympialaisiin.

”Haluan kilpailla urheilijana maailmantasolla myös aikuisiällä. Tokioon pääseminen vaatii tietysti, että kehitys jatkuu hyvänä kuten tähänkin asti ja että saa pysyä terveenä”, hän  pohtii.  

Koko perhe osallistuu

Urheilullisuus on siunaantunut Artulle verenperintönä: Hänen isänsä on hypännyt aikoinaan seivästä ja korkeushypyn pariin Arttu päätyi isoveljen vanavedessä.

”Pelasin kyllä aikoinaan koripalloakin 12 vuotta Äänekosken Huimassa, mutta sen jälkeen päätin keskittyä korkeushyppyyn”, Arttu tarkentaa.

Artun isä toimii Artulle yhtenä kolmesta valmentajasta. Umpiurheiluperheessä erittäin tärkeä mahdollistajan rooli on myös huoltovastaavana toimivalla äidillä.

”Äiti tekee hyvää ruokaa ja käy kisoissa kannustamassa,  se on tosi tärkeää”, nuorimies kiittää.

Haaveena ammatilaisen ura

Toistaiseksi Artun tavoite on tiukasti ammattilaisurassa. Artun unelma on pystyä hyppäämään korkeutta ammattimaisesti, mahdollisimman kauan.

”Eihän sekään ikuisuuksiin kestä, laji on todella rankka esimerkiksi polville, nilkoille ja selälle. Mutta niin kauan kuin pystyn, aion tehdä tätä täysillä.”

Urheilun ulkopuolisia urahaaveita Artulla ei vielä ole.

”Käyn lukion nyt ihan rauhassa loppuun, minulla on kyllä hyvin aikaa pohtia näitä asioita”, hän toteaa. ”Keskityn nyt hyppäämiseen, koska muiden urahaaveiden osalta minulla ei ole vielä kiirettä mihinkään.”

Äänekosken Energia tukee Äänekosken Urheilijoita. 

 

 

« Takaisin ajankohtaisiin